U bekijkt pagina: Home » Nieuws » Vloerverwarming
 • Vloerverwarming


  28 February 2018

  Vloerverwarming

  vloerverwarming Vloerverwarming (elektrisch) is de ideale manier van verwarmen.

  Toenemende toepassing van een vloerverwarming systeem met name bij tegelvloeren was aanleiding om een samenwerking aan te gaan met een gerenommeerd vloer verwarming leverancier. Naast het traditioneel verwarmen met radiatoren is er (traditioneel en elektrisch) vloer verwarming. Het wordt steeds meer aangelegd, het is een prettige warmte en heeft als bijkomend voordeel dat er geen radiatoren in de ruimte aanwezig zijn.

  Twee soorten vloerverwarming systemen.

  Het traditionele systeem, dat is een systeem dat wordt aangesloten op de CV. Daarnaast is er ook het elektrisch systeem. Beide systemen hebben zo zijn voordelen. In de regel geldt dat elektrisch meer past bij de kleinere ruimtes.

  Het traditionele vloerverwarming systeem wordt meestal aangesloten op de bestaande centrale verwarming met behulp van een speciale regeleenheid. Maar ook wanneer u stadsverwarming heeft, is de aanleg uiteraard mogelijk. Een ideaal systeem voor bestaande woningen is het in frezen van gleuven in de bestaande vloer en de slangen hierin bevestigen en de vloer met een egaline weer opvullen en afwerken.

  Het hele principe van vloerverwarming berust op verwarming met warm water. De regeleenheid stuurt centrale verwarmingswater door een kunststof leiding, die onder of in de vloer is gemonteerd. De vloer zelf doet dienst als radiator. De warmtespreiding is niet alleen beter, door de relatief lage vloertemperatuur stookt u ook nog eens zuiniger. Technisch gesproken kunt u vrijwel altijd een traditioneel systeem kopen.

  Maar zónder warm water is ook vloerverwarming mogelijk, namelijk: Het elektrisch systeem wordt toegepast wanneer technisch het verwarmen met warm water niet mogelijk is.

Plaats een review over dit product

Categorieen